Momenteel worden de Somnoblue slaapbrilllen toegepast bij interventies op de Intensive Care afdelingen van het LUMC, Radboudumc, NWZ, UMC Utrecht, Maastricht UMC, ADRZ en het JBZ. Ook worden ze bij de Oncologie afdeling van het Isala Ziekenhuis ingezet als onderdeel van een integrale aanpak.
De Somnoblue-bril gaat verder dan alleen slaap: de bril draagt bij aan je algemene lichamelijke gesteldheid. Doordat het de natuurlijke aanmaak van het belangrijke natuurlijke antioxidant melatonine bevordert en daardoor vrije radicalen opruimt, draagt de bril ook bij aan je algemene fysieke en daardoor ook mentale gesteldheid.
De afdeling Intensive Care van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen heeft dinsdag 14 mei 290 brillen van Somnoblue in gebruik genomen. De oranje Somnoblue slaapbril is één van de strategieën om de medewerkers van de IC fit en vitaal de nachtdienst door te laten komen.
Werken tijdens de nacht, terwijl het lichaam is ingesteld op slapen. Het is bekend dat nachtdiensten schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar ze zijn nu eenmaal noodzakelijk. Er zijn wel strategieën om werken in de nacht dragelijker te maken.
Verpleegkundigen Hartbewaking slapen beter dankzij onze slaapbril. Niet goed kunnen slapen na een nachtdienst. Voor veel collega’s met onregelmatige diensten is dat een herkenbaar probleem. Verpleegkundigen in het Haga Hartcentrum hebben hier sinds kort een oplossing voor: de Somnoblue slaapbril.